VMBB3 - Bochtenstage - niveau 1

VMBB3 - Bochtenstage - niveau 1

De basis hebben we gehad.
De bochtentechniek zit er in.
Tijd dus voor het echte bochtenwerk.

We herhalen tijdens deze dagopleiding de principes van goed kijken, zithouding, gewichtsverplaatsing, ideale en veilige rijlijnen, gevaren, enz uit in een losse sfeer tijdens een koffietje.

Hierna duiken we de Ardennen in.  

Waarom de Ardennen?
Hier is de verkeersdruk een pak lager dan in Vlaanderen en dit gecombineerd met een zeer bochtige omgeving, maakt dat dit de ideale plaats is om de bochtentechniek wat bij te schaven.
Leuk meegenomen is dat we in de Ardennen wel een paar mooie plaatsjes kennen waar je misschien nog nooit bent geweest, of waar je nog eens graag naar terugkeert.
Ook hier is het niet de bedoeling dat we gaan racen, maar dat bochten vlot en veilig worden genomen met inachtneming van de verkeersregels.  Rond de middag pauzeren we tijdens een lunch.

Deze training is er op gericht om je veilig in het verkeer te kunnen begeven. De begeleider zal observeren hoe je rijdt, nagaan of er fouten gebeuren en die dan ook bijsturen.

Deze rijvaardigheidscursus kan zowel als beginner (niveau 1) of gevorderde (niveau 2) gevolgd worden. We proberen groepen samen te stellen met gelijkwaardig kunnen.  Enige ervaring is echter wel wenselijk.  Het is tevens ook aan te raden eerst de basisbehendigheid te volgen, zeker voor de motorrijders met weinig ervaring.  Wanneer je als groep inschrijft, plaatsen we jullie samen met één instructeur.

Het is wenselijk dat eerst niveau 1 wordt gevolgd, omdat we ons daarin toespitsen op de juiste technieken.  Bij niveau 2 frissen we de basis even op en gaan we verder hierop.  De technieken worden uitgediept en nieuwe inzichten worden aangeleerd.

Denk je echter meteen te kunnen starten in niveau 2, vraag dat zeker even na bij ons.  We merken regelmatig dat deelnemers zich overschatten en dan dienen ze veel te veel op hun limiet te rijden, wat de opleiding ten eerste zeer vermoeiend maakt, maar vooral onveilig.

Evenement specificaties

Startdatum 09-07-2020 8:30
Einddatum 09-07-2020 17:00
Beschikbare plaatsen 5
Prijs per persoon €175 ipv €195 (ledenkorting)
Locatie PRiODRIVE Ardennen
Sorry, we zijn volzet.
© 2020 All Rights Reserved. PRiODRIVE bvba en het Belgisch instituut voor vervoers- en rijopleidingen