Joomla Free Template by iPage Hosting

Motor - tweedaagse Ardennen bochtenstage

Gepubliceerd: donderdag 05 december 2013

ArdennenDeze training staat open voor iedere motorrijder, doch het is aan te raden om enige ervaring te hebben.  

We herhalen tijdens deze tweedaagse opleiding de principes van goed kijken, zithouding, gewichtsverplaatsing, ideale en veilige rijlijnen, gevaren, enz uit in een losse sfeer tijdens een koffietje.

Hierna duiken we de Ardennen in en gaan we richting Luxemburg en Duitsland.
Zorg er dus zeker voor dat je alle nodige documenten bij hebt.

Waarom de Ardennen en Luxemburg?
Diep in de Ardennen is de verkeersdruk een pak lager dan in Vlaanderen en dit gecombineerd met een zeer bochtige omgeving, maakt dat dit de ideale plaats is om de bochtentechniek wat bij te schaven.  Luxemburg heeft daarnaast een patent op prachtige wegen met mooie bochten. Wat wil een motorrijder nog meer?
Leuk meegenomen is dat we wel een paar mooie plaatsjes kennen waar je misschien nog nooit bent geweest, of waar je nog eens graag naar terugkeert.

Ook hier is het niet de bedoeling dat we gaan racen, maar dat bochten vlot en veilig worden genomen met inachtneming van de verkeersregels.  Rond de middag pauzeren we tijdens een lunch (exclusief).  Tijdens deze opleiding leggen we wel wat afstand af, wat maakt dat het voor een beginnende rijder best wel belastend kan zijn.  Aangezien we met twee instructeurs begeleiden (bij een normale samenstelling van de groep) kunnen we motards waarvoor het net iets te vlot gaat nog altijd begeleiden.   Wil je voor je vriendengroep exclusief boeken, dan kan dat uiteraard ook. Zelfs op data die niet op de kalender staan.  Dat zoeken we dan samen wel even uit.  's Avonds gaan we samen eten en begeven we ons naar het hotel om dan de volgende dag na een lekker ontbijt terug naar ons vertrekpunt van dag één te rijden.

Deze training is er op gericht om je veilig in het verkeer te kunnen begeven. De begeleiders zullen observeren hoe je rijdt, nagaan of er fouten gebeuren en die dan ook bijsturen.

Deze rijvaardigheidscursus kan zowel als beginner of gevorderde gevolgd worden. We proberen groepen samen te stellen met gelijkwaardig kunnen.  Enige ervaring is echter wel wenselijk.  Het is tevens ook aan te raden eerst de basisbehendigheid te volgen, zeker voor de motorrijders met weinig ervaring.  Wanneer je als groep inschrijft, plaatsen we jullie samen met één instructeur.

Naar gelang het seizoen, maar ook de wensen van de groep, kan de training aangepast worden.  Dit kan vooraf in overleg.

Kostprijs voor de tweedaagse cursus: €295 (een duorijder mag gratis mee) exclusief maaltijden.
Prijs hotel afhankelijk van de bestemming (exclusief).

Begeleiding door brevethouders motorrijder verkeerspolitie.

Data tweedaagse bochtenstages

Geen evenementen aanwezig

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor motorrijders

* verplicht veld
 

 

Hits: 1377