VEILIG
IN HET VERKEER

 
VEILIG
DOOR DE BOCHT
 

BOCHTEN
STAGES

PRiODRIVE werkt samen met diverse partners voor de opleidingen voor motorfietsen.

Deze opleidingen worden gegeven in een vast stramien en op verschillende niveau's.Moto

Om deel te nemen is een volwaardig motorrijbewijs nodig.  Dat geldt als basis.

De volgende stap is bij ons.

Je kunt na je basisopleiding een gevorderden cursus volgen.

Bij deze cursus krijg je oefeningen voorgeschoteld die je leren beter om te gaan met je motorfiets en technieken aanreikt om beter te kijken, vlotter in het verkeer te rijden en goed te anticiperen op onvoorziene omstandigheden.

De gevorderdencursus is de opvolgcursus na basis.  Het niveau ligt hier hoger en de oefeningen zijn pittiger.  We verwachten dat je de principes uit de basiscursus goed onder de knie hebt. Het is goed dit te beseffen als je wil dat je opleidingsdag leuk blijft.  

 

Een dagindeling ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met ontbijt
  • Controle van de uitrusting en moto's
  • Oefeningen op afgesloten terrein met vooraf steeds een stukje theoretische uitleg
  • Middagmaal in de omgeving
  • Motorrit met aandacht voor kijktechniek, bochtenwerk en rijlijnen
  • Nabespreking

 

Voor de Ardennenritten is dit iets anders.
We spreken af in een benzinestation langs de autosnelweg en nemen daar samen met een koffie de dag door. Na de controle van de uitrusting en moto's rijden we richting de Ardennen. Via mooie wegen genieten we van de omgeving, maar scherpen we ook onze kijk- en bochtentechniek aan.
Tijdens deze ritten ligt de klemtoon niet op het zo snel mogelijk rijden, maar op mooie en soepele rijlijnen. Deze dag wordt door velen als zeer leuk en leerrijk ervaren.

Wie zijn de trainers?

Dat zijn allemaal mensen die het brevet hebben van motard bij de lokale, federale en militaire politie.  Onze trainers geven ook les aan motards van de diverse politiezones en de militaire politie.
Wil je dus les krijgen van mensen die dagdagelijks bezig zijn met motorrijden op hoog niveau, dan is dit je kans!
Al de vaardigheden die ze aangeleerd kregen en dagdagelijks toepassen, staan open voor jullie. We geven al de kennis met plezier door, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren.
Heb je een verkeersvraag waar je al lang mee worstelt? Wel, tijdens de opleiding gaan er zeker momenten zijn waarbij je deze vraag kunt stellen. We zullen ze dan ook zo goed mogelijk beantwoorden.

 

Kunnen we je nog met iets helpen?