Het terugkommoment

HET TERUGKOMMOMENT

Wanneer je recent je rijbewijs behaalde, dien je in Vlaanderen na een periode van 6 maanden en voor 9 maanden verstreken zijn deel te nemen aan het zogenaamde 'Terugkommoment'.   Dit werd door de Vlaamse overheid verplicht met als doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers bij bestuurders die nog niet lang hun rijbewijs hebben, te verminderen.
Inschrijven voor de sessies in Temse

PRiODRIVE is het eerste opleidingscentrum uit het Waasland dat een erkenning heeft gekregen om het terugkommoment voor het rijbewijs te organiseren.

Op onze locatie in Temse ontvangen onze coaches, die ervaring hebben in het lesgeven aan gespecialiseerde diensten, jullie in een toffe sfeer en zorgen we er voor dat deze halve dag opleiding als echt nuttig wordt ervaren.

Hieronder kun je alle beschikbare data terugvinden.  Staat er geen enkele datum bij die je past of heb je nog een vraag die niet in de faq staat, stuur gerust een mailtje naar inschrijvingen@priodrive.be.

Tot binnenkort!

Wat is het terugkommoment?

Het terugkommoment is een opleiding van 4 uur en vindt plaats in een groep van 6 tot 18 personen.
U moet na het terugkommoment geen examen afleggen.

 

Wanneer moet ik komen?

U wordt via een oproepingsbrief op de hoogte gebracht om het terugkommoment te volgen, ongeveer 3 weken voor de start van de periode waarin u het terugkommoment moet volgen.

 

Ik heb geen brief gekregen!

Als u 10 dagen voor het begin van die periode (die u zelf kunt berekenen - 6 maanden na de datum waarop u uw definitief rijbewijs B hebt ontvangen) nog geen uitnodigingsbrief ontvangen hebt, kunt u een duplicaat opvragen via het Contactpunt van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

 

Ben ik verplicht om dit te volgen?

Ja, het terugkommoment is verplicht te volgen tussen de 6e en 9e maand na het effectief behalen van jouw rijbewijs. Neem je niet deel, krijg je een boete tot €4000.
 

Wat kost het?

Deze prijs ligt vast en bedraagt momenteel €102.  Ben je te laat ingeschreven, dan betaal je nog eens €51. (max 2 maanden).  Daarna word je beboet.
Zorg ervoor dat je tijdig inschrijft!
 

Wat mag ik verwachten?

De halve dag bestaat uit drie delen.
Een onthaalmoment, drie praktische oefeningen en een groepsgesprek nadien.
Tijdens de praktijk bekijken we de invloeden van alcohol, snelheid en afleiding.

© 2020 All Rights Reserved. PRiODRIVE bvba en het Belgisch instituut voor vervoers- en rijopleidingen