Joomla Free Template by iPage Hosting

Basistraining

Onze basistraining bestaat uit een deel theorie (wettelijk kader en rij- en kijktechnieken) en een deel praktijk op ons oefenterrein.

Voortgezette training

Bij de voortgezette training wordt het theoretisch gedeelte even kort herhaald, waarna er oefeningen met een hoger niveau volgen.

Specifieke training

Wil je geen algemene training, maar één toegespitst op een bepaald voertuig, dan kunnen we een training volledig op maat uitwerken.

MUG- en ambulancediensten

Gepubliceerd: zondag 01 december 2013

MUG- en ambulancediensten zijn twee aan elkaar gerelateerde groepen, met vaak dezelfde locaties als uiteindelijk doel, maar met een andere manier van benadering van dat doel.

De beide diensten gaan niet altijd samen op pad. In tegendeel: een MUG wordt enkel opgeroepen bij de echt levensbedreigende situaties, waarbij een ambulance op elke oproep om medische hulp reageert.
Anderzijds gaat een MUG nooit een hulpbehoevende persoon vervoeren, wat een ambulance uiteraard wel gaat doen.

Om die reden gaan de trainingen voor beide groepen voor een deel gelijk lopen en voor een ander deel totaal niet.
Wanneer het gaat om snel en veilig ter plaatse te komen, lopen de te bereiken bekwaamheden vrij gelijk, rekening houdend met het specifieke voertuig.  Eenmaal de terugrit wordt aangevangen, verandert er veel voor de ambulancier: op dat moment ligt er namelijk een hulpbehoevende persoon achteraan het voertuig.  Hier wordt specifiek aandacht aan geschoken tijdens de training.

MUG-voertuigen zijn vaak SUV's.  Dat is niet zonder reden.  Een MUG-team wordt vaak gevraagd op moeilijk toegankelijke plaatsen.
Om dit te trainen bieden wij ook een off-road ervaring aan waarbij we naast basisrijvaardigheidstraining, ook de verharde weg verlaten en leren hoe het voertuig zich daar gedraagt door middel van het gebruik maken van de aanwezige veiligheidsvoorzieningen van het voertuig.

mug

Hits: 7920